VDAB Loopbaancheque


Wat is een VDAB loopbaancheque?

Met een VDAB-loopbaancheque geniet je van zeven uur professionele loopbaancoaching ter waarde van 1187 euro en dat voor een prijs van 90 euro! Je kan de loopbaancheque aanvragen voor 3u en/of 4u coaching. Wil je graag weten of je in aanmerking komt voor deze cheque? Lees dan zeker verder en ontdek of jij hierop recht hebt en gebruik kunt maken van professionele begeleiding van één van onze loopbaancoaches.


Hoelang zijn loopbaancheques geldig?

Een VDAB loopbaancheque heeft een geldigheidsduur van 3 maanden en kan niet worden verlengd. De vervaldatum staat vermeld op de loopbaancheque zelf. Indien je geen loopbaanbegeleiding hebt gevolgd voor de geldigheidsdatum, wordt de cheque ongeldig.

Het bedrag dat je voor de cheque hebt betaald zal worden teruggestort door Edenred. Je behoudt het recht om op een later tijdstip een nieuwe loopbaancheque aan te vragen.

Beide loopbaancheques meteen gebruiken?

Het is niet verplicht om beide VDAB loopbaancheques direct na elkaar te gebruiken. Je kunt zelf bepalen wanneer je de tweede loopbaancheque aanvraagt en gebruikt. Dit kan direct na het gebruik van de eerste cheque zijn of met een korte tussenperiode. Het is echter belangrijk om te weten dat de aanvraag en het gebruik van de tweede loopbaancheque binnen 6 jaar na het gebruik van de eerste cheque moeten plaatsvinden.

Om in aanmerking te komen voor de tweede loopbaancheque, dien je nog steeds te voldoen aan de voorwaarden voor de VDAB loopbaancheques, waaronder de vereiste dat je voltijds of deeltijds werkzaam bent.

Ga van start met de VDAB loopbaancheques

Onmiddellijk aan de slag en de cheques aanvragen of twijfel je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Contacteer ons vrijblijvend via onderstaand formulier voor meer info en wij helpen je graag verder.


Gratis infogesprek aanvragen met een coach in jouw regio

VDAB-Loopbaancheque

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.


Wie komt in aanmerking voor de VDAB loopbaancheque?

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vier voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen om de VDAB loopbaancheque te bestellen:

Je woont in Vlaanderen of Brussel.

Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer  ambtenaar, zelfstandige of zaakvoerder*.

Je hebt minimum zeven jaar werkervaring.

Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding met deze cheques.

*of daaraan gelijkgestelde werksituatie zoals IBO, HIO, leerkracht, ziekte-uitkering, zwangerschaps- en ouderschapsverlof… (zie uitzonderingen)


Veelgestelde vragen


Kom ik in aanmerking voor loopbaanbegeleiding? Kijk op de VDAB website voor meer informatie.
Hoe zit dat met het aanvragen van een loopbaancheque?

Je kan online via 'Mijn loopbaan' loopbaancheques bestellen.

 • Surf naar de VDAB website en log je in met jouw persoonlijke account. Heb je nog geen VDAB-account? Dan word je uitgenodigd er één te maken.
 • Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link ‘Aanvraag loopbaancheques’.
 • Je kan slechts één VDAB-loopbaancheque per keer bestellen.
 • Heb je reeds vier uur begeleiding gevolgd, dan kan je een tweede VDAB-loopbaancheque voor drie uur bestellen. Je kan maximaal twee cheques voor loopbaanbegeleiding per zes jaar aanvragen.
 • Per loopbaancheque betaal je 45 euro.

Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

 • VDAB controleert of je in aanmerking komt.
 • Indien je in aanmerking komt, dan krijg je van VDAB bevestiging en krijg je van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor 40 euro via e-mail of post.
 • Zo niet, krijg je een bericht met de reden van afwijzing van de VDAB. Heb je hierover vragen of ben je niet akkoord aarzel dan niet te bellen naar 0800/30700 (gratis nummer).  Wil je eerst even aftoetsen met ons? Aarzel niet en bel ons op 0477/8 5599 8.
 • Heb je het bedrag betaald? Dan ontvang je binnen de zes werkdagen je digitale loopbaancheque van Edenred via e-mail.
 • Heb je na zes werkdagen nog geen cheque gekregen? E-mail dan eens naar lb.cheque@vdab.be of bel hen op 0800/30700.
 • Maak een afspraak met  een loopbaancoach van Loopbaangeluk of meld je aan via contactformulier dan laten we contact opnemen met jou door de coach.
 • Bezorg je cheques voor loopbaanbegeleiding via email aan je loopbaancoach. Indien je dit wenst, kan je hem ook afdrukken en meenemen naar je coach bij de eerste sessie.
 • Meld je aan voor je sessie loopbaancoaching.

Neem contact op bij vragen

Zit je met vragen over het aanvragen van je VDAB-loopbaancheque? Of wil je meer weten over onze andere diensten, los van de VDAB-loopbaancheque, zoals workshops en trainingen, coachopleidingen of deelnemen aan een gratis infosessie? Neem dan contact op met ons door te bellen naar het nummer +32477 85 59 98 of door een e-mail te sturen naar info@loopbaangeluk.be

Ik wil meer info


Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk. 

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje.