Jouw loopbaangeluk is onze missie

Wij geloven er rotsvast in dat streven naar loopbaangeluk in het belang is van elke mens, organisatie en maatschappij. Wij willen bijdragen aan een duurzame maatschappij waarin mensen hun kwaliteiten kunnen inzetten, samen werken en energie krijgen uit hun loopbaan. Bewust in je job én leven!

In ons aanbod van coaching, opleidingen, trainingen en workshops hebben we steeds aandacht voor zowel de eigenheid van de persoon, het team of de organisatie, als voor de afstemming onderling. Wij zien het als onze rol om mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten en hen te ondersteunen bij het opruimen van obstakels op weg hiernaartoe.

Hiervoor maken we gebruik van een unieke set van ervaringsgerichte tools en werken we vanuit hart en ziel.

Loopbaangeluk door Nextstep Coaching is een door de VDAB gemandateerd loopbaancentrum en door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut.

Erkenningsnummer: DV.O215900Plek

Voor ieders talent en beleving is er plek. Die plek vinden voor jou, krijgen en innemen is onze missie.

Samen

Als we open staan voor elkaars unieke insteek kan deze verrijkend werken.
1+1 = 3 of meer.

Wakker

In het hier en nu aanwezig en alert zijn. Wat dient zich aan? Hoe reageer ik daar op?

Engagemens

Als mens kiezen voor iets met heel je hart resulteert in continuïteit, gezonde groei en wederkerige zorgzaamheid.

Tot slot is er een steeltje aan elk klavertjevier. Het steeltje staat voor de eerste stap. Daar staat of valt het mee.

Hoe het begon

Wat als mensen hun volle potentieel zouden benutten en meer loopbaangeluk kunnen ervaren? Vanuit deze vraag startte Filip Bauwens in 2013 met PROPEL, een coaching- en trainingsorganisatie voor en door ingenieurs. Na 18 jaar ervaring als ingenieur en 8 jaar in de HR wereld en een diepgaande persoonlijke zoektocht, werd het voor Filip tijd om zijn levensmissie vorm te geven. In 2015 groeit PROPEL uit tot NextStep coaching, om ook buiten de ingenieurswereld het loopbaangeluk te verspreiden over Vlaanderen en Brussel. Intussen is NextStep coaching gegroeid tot een netwerk van meer dan 70 coaches en trainers met elk hun eigen specialisatie.

Van in het begin stond de systemische benadering centraal in onze visie op coaching en training. Als een logisch gevolg kwam daar ook 'coaching in de natuur' bij. De natuur is immers het systeem waarin we allen met elkaar verbonden zijn. Op 1 december 2021 hadden we het genoegen om het loopbaancentrum van het Agentschap Natuur en Bos over te kunnen nemen. Een belangrijke stap!

Onze professionele coaches staan klaar om te helpen

Met meer dan 70 professionele loopbaancoaches in Vlaanderen en Brussel bieden we een goed onderbouwd totaalpakket aan coaching aan voor het professionele leven. 

Bij Loopbaangeluk mag je er zeker van zijn dat wat we aanbieden ook écht onze business is. Onze unieke en verfrissende aanpak is het product van onderzoek, jarenlange ervaring en een gestaag creatie- en rijpingsproces.

Onze meest gehoorde commentaar van klanten is 'verrijkend, verhelderend, transformerend'.

Vind een coach bij jou in de buurt >

Officiële partner van de Vlaamse overheid

Loopbaangeluk door NextStep Coaching is erkend door de Vlaamse overheid als een officiële instantie waar je loopbaanbegeleiding en trainingen kan volgen. Dit betekent dat je je VDAB Loopbaancheques kan inzetten, of genieten van subsidies via de opleidingscheque, de kmo-portefeuille of de werkbaarheidscheque. 

We ontvingen ook het Certo-certificaat voor onze outplacementbegeleiding en zijn lid van Federgon. 

Vele specialisaties en bereikbaar

Uit de rijkdom van ons gevarieerd coaching team putten we ervaring en expertise. Onder andere voor de zorgsector en het onderwijs maken onze coaches het verschil, hetzij vanuit hun eigen achtergrond, of vanuit jarenlange coachingservaring binnen deze sectoren.

Ingenieurs en hogere technische profielen verwijzen we graag door naar coaches van PROPEL.

Ontdek meer


Zin om snel aan de slag te gaan? Bekijk hier onze agenda. Tot binnenkort!


Geen idee wat jij nodig hebt?

Bel ons en vertel je verhaal. We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk. 

Bel 0477 85 59 98 of stuur een mailtje.