“Bezwijken vóór de eindmeet”: Dori is er kapot van.

Hoe moet het nu verder met haar leven?

Een flinke burn-out maakt bruusk een eind aan Dori’s beroepsleven


Na veel geven en veel engagement bij al haar werkgevers heeft Dori haar loopbaanafscheid wel enigszins anders voorgesteld. Ze voelt zich fysiek uitgeput en mentaal te onrustig om helder na te denken over haar toekomstig pensioen. Ze heeft wel eens gespeeld met ideeën over vrijwilligerswerk en creatieve workshops geven. Maar dit alles ligt op dit ogenblik in de diepvries.

Dori volgt het advies van een tevreden klant, haar vriendin en meldt zich aan voor een coachtraject in de natuur.


“Onze introductiewandeling gaf me zo’n goed gevoel en ik voelde een “instant click/verbinding” met jou en wist toen dat ik een wandelcoachtraject met jou wilde doen.”


Twee bomen maken Dori’s verlangen helder

“Tijdens onze introductiewandeling wordt ik gevraagd om twee bomen te kiezen. De ene boom is perfect recht, de andere wat gehavend door de storm. Door goed naar deze twee bomen te kijken en ook te voelen, was het voor mij overduidelijk naar welke boom ik toe wilde: die met een stukje af en dus zeker niet perfect, maar wel een met veel jonge bewegende takken die in de hoogte reikten.”

Dori wil komaf maken met dat nastreven van perfectionisme en voortdurend klaarstaan voor anderen. Ze wil aan haar zelfvertrouwen werken en ruimte geven aan de krachtige en unieke kwaliteiten die ze altijd al in zich had, maar waar nooit tijd voor was. 

Herken jij dit? Alsmaar jezelf wegcijferen en je dromen voor je uitschuiven?

Afbeelding met buiten, water, vogel, watervogel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij diverse oefeningen in de natuur krijgen we onder meer helder hoe Dori haar grenzen kan aangeven en bewaken.

 “Het concreet bouwen van mijn innerlijke tuin maakte me duidelijk dat ik heel graag bij mensen ben, maar ook op tijd en stond alleen moet kunnen zijn, thuis of in de natuur.
Ik moet niet steeds bereikbaar zijn voor anderen. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik uiteindelijk ook beter voor anderen zorgen. Ik nam een foto van de innerlijke tuin en kan deze als ankerpunt gebruiken om mij eraan te herinneren”

Een andere oefening gaf mij het duidelijke beeld dat ik, na het afsluiten van mijn beroepsleven, nog een heel mooi verhaal heb te vertellen. Ik heb alle troeven zelf in handen om er een mooi hoofdstuk van te maken in mijn levensverhaal.”

“If you can dream it, you can do it (W. Disney)

Het coachtraject gaf me een duidelijker inzicht in wie ik echt ben, wat ik echt wil en waar ik nog naar toe wil, nu ik het hoofdstuk “beroepsleven” bijna kan afsluiten.

Het maakt mij ook duidelijk dat ik veel kan bereiken omdat ik sterk genoeg ben en dat zowel mijn verdriet, pijn, angsten en dromen één geheel zijn die mij maken tot wie ik ben. Ik ga mijn creativiteit aanwenden om mezelf en anderen te helpen en te helen.”

De natuur maakt het verschil

“Het wandelen in de natuur op zich en de meditaties aan het begin van onze wandelingen hebben een rustgevend effect. De verwijzingen en verbanden tussen situaties en de natuur maakten het veel duidelijker hoe ik me voel en waar ik naartoe wil.

De natuur als metafoor … dit maakt situaties en gevoelens makkelijker te verwoorden.”

Heb jij net als Dori een vraagstuk of verlangen waar je niet op je eentje mee weg kunt? Probeer dan eens een gratis kennismakingswandeling om te voelen of een coachtraject in de natuur iets voor jou is. 

Afbeelding met plant

Automatisch gegenereerde beschrijvingBurn-out – Stress – Veerkracht bij Loopbaangeluk

Elk begeleidingstraject is uniek. Coaching in de natuur kan zowel bij loopbaanvragen als bij andere levensvragen worden ingezet. Bij ernstige spanningsklachten en midden in een burn-out kan je bij Loopbaangeluk ook erkende en professionele stress & burn-out coaches vinden. Zij werken met diepgaande oefeningen aan het energieniveau en de veerkracht van de coachee. 

Burn-out coaching individueel


Je kan ook overwegen om een trainingstraject op groepsniveau te volgen ter voorkoming van stress en burn-out en ter verhoging van je veerkracht. De trainingen zijn korte laagdrempelige workshops in de natuur rond zes thema´s. 

Traject Beter In Je Vel

Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

We luisteren naar jou en denken mee over wat jij nodig hebt. 
Kunnen we je niet helpen? Dan verwijzen we graag door waar mogelijk. 

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren

Aanmelden om een reactie achter te laten