Opleiding loopbaancoach

Loopbaancoach worden is voor sommigen een roeping. Anderen volgen de opleiding om zelf meer inzicht te krijgen in de eigen loopbaan en om medewerkers of collega's te kunnen begeleiden op hun loopbaanpad in hun functie als HR, manager, teambegeleider,... Al onze deelnemers waren enthousiast over de opleiding.  

Wij zijn een door de VDAB gemandateerd loopbaancentrum en een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut. Ondertussen hebben we al vele professionals begeleid tot enthousiaste loopbaancoaches. 

Parcours

De opleiding tot loopbaancoach bestaat momenteel uit vier dagen tools en methoden delen en dan de vijfde dag certificeren. De bedoeling is na de vier dagen een proefpersoon te begeleiden. Zo kan je ervaren waar je staat en wat je nodig hebt. Op de certificatiedag stel je deze begeleiding en je ervaringsverslag voor. We zien dit als een belangrijk leer- en uitwisselmoment. 


Focus op coaching

Je oefent de methodieken en tools vanuit je eigen coachingshouding en coachingsvaardigheden en krijg hierop feedback. Als uitgangspunt worden de kerncompetenties van de International Coaching Foundation gebruikt. Dit is de internationale standaard voor coaching. 

Interactieve formats

De Loopbaangeluk-tools brengen je voorbij het denken: bewegen, voelen, creëren kan ons zoveel leren!

Beleving staat centraal

Krijg de tools in de vingers door ze zélf te doorvoelen: oefenen met je medecursisten, afwisselend als coach en coachee.

Systemische benadering

Loopbaangeluk bekijkt de mens in al zijn facetten. Welke patronen, omgevingsfactoren spelen een rol in de coachingsvraag?

Voor wie?

  • Je bent coach, psycholoog, therapeut en je wil mensen op weg kunnen zetten naar meer loopbaangeluk.
  • Of je hebt reeds ervaring in het coachen van mensen in je bedrijf of organisatie (leidinggevende, HR-professional, opleidingsverantwoordelijke, teamcoördinator,…)  en je wil intern met meer diepte medewerkers kunnen begeleiden op hun loopbaanpad.
  • Of je droomt ervan loopbaancoach te worden en ziet deze opleiding als opstap naar anderen professioneel begeleiden naar meer loopbaangeluk. 

Boek een kennismaking in met onze trainer en krijg antwoord op al jouw vragen rond de opleiding tot loopbaancoach.

Deelnemers aan het woord...
P.V.

krachtige modellen, makkelijk uit te leggen. Groots in hun eenvoud. De inhoud was veel rijker dan ik verwacht had. Ik hield ook van de accommodatie en de ‘doe alsof je thuis bent’-mentaliteit.

A. D. M.

Goed opgebouwd door de afwisseling van uitleg en oefenen. Filip zijn houding als trainer t.o.v. ons cursisten inspireert ons in onze coachende rol naar de coachee. 

 

Erika V. H.

Een bom aan herinneringen van dieprakende momenten en verhelderende inzichten. Dagen van intens voelen en zo bijleren.

Bedankt Loopbaangeluk! Bedankt NextStep Coaching! Bedankt Filip! En bedankt aan al die coaches die er ook bij waren! We hebben zoveel gedeeld.


Nina Vercruyce

Zeer leerrijk & praktisch. Ik vind de variatie aan tools heel leuk. Mooie & lichtrijke accommodatie. Welkome ontvangst. De aanpak is ook stap voor stap waardoor je het hele proces doorloopt.

 

Elke De Keyser

 Praktisch en zeer toegankelijk en toch mooi verdiepend. Ik heb mijn authentieke zelf kunnen zijn en fouten mogen maken. Het zijn stuk voor stuk oefeningen die de coachee naar meer authenticiteit brengen. Enkel voor wie meer wil dan lijstjes invullen


P.B.

Sterk, diepgaand, precies waar ik naar op zoek was. ideaal voor coaches die willen leren hoe ze tot de kern kunnen komen. Beter dan de verwachting en ik ben erg kritisch :-)