Zet de natuur in om je Next Step te zetten!


Natuurcoaching is als gecoacht worden door 2 coaches tegelijk. 

Je coach en een zeer oude, wijze coach: de natuur.


Coach Peter Massy - Loopbaangeluk.be

 

“Het is voor mij als coach elke keer een verrassing, waar, waarmee, wanneer en hoe mijn coachleermeester – de natuur- zichzelf weer laat zien en de coachee een mooi en duurzaam inzicht meegeeft. Ik voel me dan
zo’n sidekick, een aangever zodat de meester zijn zet kan doen.
                                                     – Peter Massy


Alle zintuigen worden geprikkeld

Bij 'Loopbaangeluk' geloven wij in de kracht van de natuur. De natuur stelt ons in staat om een vorm van rust te creëren, wat voor onze coachees vaak nodig is in deze hectische en drukke tijden. Wij horen het dikwijls van coachees: “ik voel me rustig worden”, “het geraas in mijn hoofd verdwijnt naar de achtergrond”, “Ik hoor en zie nu allerlei zaken die ik daarvoor niet zag”.

Het komt de coaching natuurlijk ten goede als de coachee weer dingen gaat zien. En niet alleen zien, maar ook horen, ruiken, voelen, proeven,… De zintuigen verscherpen terug in de natuur. Het brengt een coachee vaak wat sneller uit het hoofd en in de beleving. Zo’n beleving is een ervaring die helpt om inzichten te verankeren, te integreren in je zijn.

Synchroniciteit

Een prachtig fenomeen dat we vaak ervaren in de Natuurcoaching is synchroniciteit (volgens Carl Jung: een betekenisvolle samenkomst van omstandigheden). Dingen die gebeuren terwijl je samen in de natuur bent, die perfect passen bij wat je op dat moment aan het onderzoeken bent.

Natuurcoaching - Loopbaangeluk.be
 


Een mooi voorbeeld daarvan ervoer ik tijdens een gesprek met een coachee. Ze vond het moeilijk om fier te kunnen zijn op eigen verwezenlijkingen. Ze wist niet goed hoe ze dat moest doen. We stonden op dat moment ergens vlakbij water en toen kwam een zeer statige, fiere zwaan voorbij zwemmen, recht voor onze neus. Door de zwaan te zien klikte er iets bij de coachee en werd haar duidelijk dat ze fier kon zijn. We hebben de zwaan gedurende de rest van de coaching niet meer gezien, ze was er enkel op het moment dat het nodig was. Mooi! En dit gebeurt vaker wanneer je coacht in de natuur.


De natuur als spiegel

Wat we verder bijna altijd merken is dat mensen makkelijker over moeilijkere thema’s kunnen praten. Men kan makkelijker gevoelens uiten in de natuur. De natuur levert heel wat mooie spiegels. Mensen kiezen zeer intuïtief natuurelementen om iets over zichzelf te vertellen, hun leven, hun kwaliteiten. In die keuze openbaren zich vele aspecten die spelen op dat moment en die de coachee bij de keuze nog niet heeft opgemerkt. Die aspecten tonen zich dan en maken het voor de coachee veel makkelijker om erover te praten.

Het gebeurt ook meermaals dat een coachee duidelijk een inzicht krijgt, maar er nog niet over wil/durft te praten. Laten rusten dan. In de natuurcoaching gaan we zeker niet alles analyseren, we laten ook gewoon dingen gebeuren. Ik geef de coachee de tijd om dit te verwerken. In een volgende sessie komen ze er vaak zelf op terug. Ze wisten het misschien op het moment zelf ook niet wat het exact betekende, maar dat komt wel.

Ik heb dat zelf ook ervaren toen ik in de natuur gecoacht werd. Ik kreeg een inzicht – eigenlijk meer een gevoel- dat er mij iets verteld werd. Ik begreep het toen niet, dacht ik. Later bemerkte ik dat ik het inzicht, dat mij pas veel later echt duidelijk werd, eigenlijk op dat moment al had opgeschreven in mijn werkboekje.

De natuur is het mooiste kantoor

Coachen in de natuur is zalig, zowel voor coachee als voor de coach. We kunnen met recht en rede zeggen dat we het mooiste kantoor hebben van allemaal. Coachen in en met de natuur leert je ook weer respect en eerbied hebben voor die prachtige natuur. Wij koesteren de natuur, wij koesteren onze eigen natuur.

Peter Massy,

Natuurcoach bij Loopbaangeluk

Interesse in de workshop? 
Klik gerust op het linkje hieronder voor meer informatie! 

Meer informatie

Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren

Aanmelden om een reactie achter te laten