Van terughoudendheid naar connectie
Over Suzanne's transformatie

Loopbaanbegeleiding

Suzanne, een dynamische dertiger en toegewijde thuisverpleegkundige, stond onlangs voor een uitdaging. Hoewel ze bekend stond om haar uitmuntende zorg en empathie, stuitte ze voortdurend op professionele barrières. Ze merkte dat collega's en patiënten haar soms over het hoofd zagen of verkeerd interpreteerden. Elke mislukte communicatiepoging dreef haar verder in haar schulp, wat leidde tot groeiende onzekerheid.

Loopbaanbegeleiding

Carrière overlopen

Toen ze bij Loopbaangeluk aanklopte met haar VDAB loopbaancheque, wisten we dat onze eerste stap was om Suzanne's professionele pad te verkennen. Samen doken we in de hoogte- en dieptepunten van haar carrière, haar dromen en successen. Al snel werd één ding duidelijk: Suzanne's communicatiepatroon. Haar terughoudende stijl, vaak geïnterpreteerd als 'ongeïnteresseerd communiceren', gaf anderen het gevoel dat ze niet betrokken was.

Na een aantal sessies besefte Suzanne dat haar communicatiestijl wel degelijk een probleem was. De bescheidenheid was het resultaat van een diepgewortelde overtuiging om niet te veel op te vallen uit angst om te falen. Echter, met onze begeleiding, begon Suzanne haar voorzichtigheid te zien als een sterkte: haar vermogen tot nuance. Ze nam de beslissing om deze kwaliteit om te zetten in een assertieve en verbindende  communicatiestijl, en de oude mentaliteit van 'onder de radar blijven' te vervangen door 'ik wil gehoord en gezien worden'.

Een diepgaand stuk van onze sessies onthulde de complexe relatie van Suzanne met haar moeder. Hoewel ze slechts sporadisch aanwezig was, had ze een blijvende indruk achtergelaten op Suzanne. Door een familieopstelling kon Suzanne eindelijk sommige van die oude gevoelens loslaten en haar innerlijke kracht herontdekken.

Connectie maken

Met nieuwe inzichten op zak, en door middel van rollenspelen gericht op professionele interacties, vond Suzanne geleidelijk haar assertieve stem terug en kon ze vanuit evenwaardigheid connectie maken. De initiële aarzeling werd steeds meer vervangen door zelfvertrouwen en vastberadenheid.

Tegen het einde van de loopbaanbegeleiding glimlachte Suzanne en zei: "Deze spiegel was precies wat ik nodig had." Het was duidelijk dat ze een nieuw hoofdstuk in haar carrière had geopend, klaar om zichzelf vol vertrouwen te presenteren in de wereld van de zorg.

Moest je op zoek zijn naar loopbaanbegeleiding, neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina van de loopbaanbegeleiding of de loopbaancheques.

Wens je graag meer informatie over loopbaanbegeleiding of een gratis kennismaking bij een coach in je buurt?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Aanmelden om een reactie achter te laten