Leiden of managen?!

3 tips als je onzeker bent over je leiderschap
Leiden...of managen? Kort en bondig gezegd: leiden doe je vanuit waarden. Managen vanuit cijfers, de veelbesproken KPIs. Drie tips:

- Het is als leider belangrijk consequent te zijn: zo weten de mensen wat ze aan jou hebben. Dat geeft je afdeling rust.
- Je hebt er plezier in je waarden en prioriteiten te herhalen. En te herhalen en...te herhalen. Met liefde. Niet vanuit ergernis. We hebben nu eenmaal verschillende waardenbeleving, elke mens is op een andere manier gevoelig. Dat respecteer je. Maar je wil jouw waarden laten leven en dus veronderstel je niet dat 'het al genoeg gezegd geweest is'.
Walk the talk: welk gevoel en welke waarden wil jij in je afdeling of in je team? Positivisme, vertrouwen, daadkracht? Leef het zelf! Dat is het krachtigste signaal en voedt je geloofwaardigheid. Als je dan je boodschap herhaalt zal ze ook gehoord en begrepen kunnen worden. 


Als jij je waarden echt doorleeft is het bovenstaande niet lastig. Integendeel, het is je kracht. Je merkt dat er een chemie ontstaat en dat de spreekwoordelijke neuzen stilaan in dezelfde richting wijzen. Echt doorleven doe je van binnenuit. De crux zit vanbinnen. 


Wij besteden 6 dagen aan het doorgronden en doorvoelen van ons eigen unieke en zo diverse waardenpallet. Om dan als een feniks uit onze as te kunnen verijzen. Een unieke belevenis die nu al voor de vijftiende keer van start gaat begin februari:  Traject innerlijk leiderschap

Aanmelden om een reactie achter te laten