Hoe maak je van jouw goede voornemens een succes?

De sandwichmethode

Vooreerst wensen we jou een goede gezondheid en vreugdevolle persoonlijke en professionele contacten toe. En dat jouw goede voornemens uit mogen komen. Hoe je daar beter in kan worden is het onderwerp van dit bericht. Want al te vaak eindigen goede-voornemens-voor-het-nieuwe-jaar begin februari:-)


En dat is niet fijn om te moeten vaststellen dat je niet gedaan hebt wat je van plan was. Gebrek aan karakter, motivatie, discipline,...? Zo'n gedachten doen je zelfvertrouwen geen deugd.  Dat willen we jou besparen daarom deze belangrijke tip:  de sandwichmethode helpt je om je goede voornemens veel sterker te verankeren.


Met deze methode veranker je het resultaat van je voornemen zowel in je eigen leven als in het leven van je 'naasten'. Om het in technische termen uit te drukken 'embed' je je voornemen.

  1. Kies je voornemen? Het dient specifiek genoeg te zijn bvb elke dag een vriendelijke 'goede morgen XXX' voor je collega of een haf uur joggen of elke dag 3 potentiële klanten bellen? Zorg ervoor dat dit voornemen messcherp is.

  2. Visualiseer wat dat voor jou gaat betekenen: je ziet jezelf deze vriendelijke 'move' maken of kerngezond in je fitnesspak of je hoort jezelf uitgenodigd worden voor verdere kennismaking.

  3. Visualiseer nu ook wat dat voor jouw omgeving gaat betekenen: je ziet hoe blij de ander daarvan wordt, hoe je buurvrouw met jou wil mee gaan joggen, het weekje Disneyland zit er aan te komen..


En als extraatje bij de sandwichmethode: spreek erover met anderen! Door erover te spreken met anderen hangt er niet alleen je zelfbeeld van af, ook je imago. Dat is een onbetwistbare motivator voor vele mensen. Want wat werkt er beter dan tegen je partner zeggen: 'ik ga stoppen met chips te eten elke avond voor de TV.' En als je de cirkel helemaal rond wil maken bespreek het dan en vraag hulp: wil jij mij ook herinneren aan mijn goede voornemens? Goed voor de relatie! We zijn nu eenmaal sociale 'beestjes'.


Voor je het weet ben je 'verslaafd' aan je eigen voornemen! Het kan niet anders dan zich manifesteren!


Misschien situeert jouw voornemen zich op het vlak van persoonlijke ontwikkeling?!  Wel dan ben je bij Loopbaangeluk.be aan het goede adres: Als mens beter functioneren zal je als professional geen windeieren leggen!


Stel je eens voor: een fijne ongedwongen communicatie met je medewerkers of als coördinator/teamleider/... anderen moeiteloos kunnen motiveren voor jouw project of die beschuldigende ondertoon halen uit je communicatie of leren opkomen voor je mening ipv in stil verwijt terug te trekken. Hoe doe je dat? Je leert het in onze 'communiceer in harmonie'.

Aanmelden om een reactie achter te laten