Tips voor meer werkgeluk

Met meer liefde in je job staan!

Hoe kan je meer werkgeluk ervaren?

In onze hectische werkomgeving is het vinden van werkgeluk een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Denk eens terug aan die dagen waarop je vol energie en enthousiasme naar je werk ging; wat maakte die dagen zo speciaal?

In deze blog gaan we dieper in op het concept van werkgeluk en liefde voor je job. We verkennen de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken in hoe je je voelt over je werk. Het creëren van een positieve werkomgeving tot het vinden van voldoening in wat je doet, is een sleutel tot gelukkig zijn op het werk. Work? Make it a happy place!

Hier vind je alvast 3 tips die je op weg helpen om dagelijks met meer liefde in jouw job te staan:

1. Kijk naar wat dingen je opleveren op het werk en niet enkel naar wat het je kost

In onze job zitten er vaak taken of activiteiten die we vervelend vinden en niet graag doen of ons moe maken. Hierop focussen kost energie. Kijk eens naar deze dingen vanuit een ander perspectief, dan zie je dat ze je ook iets bijbrengen en opleveren.

Het voorzitten van een teamvergadering bijvoorbeeld met die lastige collega’s traint je communicatieve en luistervaardigheden. Je bewust zijn van je eigen (negatieve) bril is een eerste stap naar het ervaren van meer werkgeluk.

werkgeluk

2. Ervaar het hier en nu

Op het werk staat ons hoofd moeilijk stil. Onze job vraagt mentaal veel van ons en hierdoor geraken we losgekoppeld van ons gevoel. We verliezen de aandacht voor de soms kleine maar unieke zaken die onze job zo speciaal maakt.

Sta stil bij de dingen die je doet, en voel wat het met je doet. Zo krijg je weer verbinding tussen je denken en voelen, een voorwaarde voor meer zin(geving) te voelen op en in het werk.

Merk je dat wat je doet als job, je helemaal geen voldoening of een goed gevoel geeft?
Dit is een normale reactie als je nooit eerder hebt stilgestaan bij jezelf en je unieke eigenheid. Vaak springen we onbewust in een job-avontuur zonder echt stil te staan bij onze waarden en kwaliteiten.

Een loopbaancoach helpt je helder te krijgen waar je voor staat en welke richting je kan wandelen op de arbeidsmarkt. Vraag hier je gratis kennismaking bij een coach in je buurt.

werkgeluk ervaren

3. Leg de lat voor jezelf niet te hoog

Wees mild voor jezelf in je job en je zal meer werkgeluk ervaren. Veel stress en energieverlies op het werk komt voort uit de eigen perceptie van het kunnen. Onze snelle en veeleisende maatschappij doet ons de lat hoog leggen, te hoog soms. Ervaar meer liefde voor jezelf in je job en leer ontspannen in de gedachte dat imperfectie ook zijn charmes heeft!

Perspectief krijgen op welk soort werk jou gelukkig maakt? Vraag loopbaanbegeleiding aan en maak gebruik van de voordelige VDAB loopbaancheques.

Contacteer ons en we kijken samen naar jouw loopbaanpad!

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contacteren.

Aanmelden om een reactie achter te laten