Wat is het?

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u – als ondernemer – financiële steun (tot 30%) krijgt voor de aankoop van diensten die de werking van uw onderneming verbeteren en levenslang leren bevorderen. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het geven van een communicatietraining of het opstellen van een welzijnsplan voor uw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk KMO's (ook zelfstandigen). Daarom maken we het u eenvoudig om u aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Erkende dienstverlener

NextStep coaching is een erkende dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, pijler Opleidingen.
 

Ons erkenningsnummer voor Opleidingen is DV.O215900  

Komt mijn onderneming in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s, zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. VLAIO is de organisatie die de KMO-Portefeuille beheert. Zij heeft de voorwaarden als volgt vastgelegd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks 7.500 euro besparen met de kmo-portefeuille. Bij middelgrote ondernemingen loopt het bedrag op tot 15.000 euro. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond per jaar 7.500€ steun. Weet u niet zeker of u een kleine of een middelgrote onderneming bent?   Ontdek de categorieën  .

Voor welke activiteiten kan ik een KMO-Portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeert u in opleidingen en trainingen voor uw personeel: Radical Collaboration®, Burn-out preventie, Communiceren in harmonie, ,.... Daarnaast krijgt u subsidies voor het inwinnen van advies bvb in het kader van een Welzijnstraject bij geregistreerde dienstverleners.    Ontdek de mogelijkheden  .

Hoe vraag ik subsidies aan?

Eerst meldt u zich aan bij de kmo-portefeuille en registreert u zich. Eens geregistreerd kan u de subsidie op dezelfde website aanvragen.  Registreer nu .  

Kan ik de subsidie stopzetten en terugbetaling krijgen? 

U kan de subsidie stopzetten onder bepaalde voorwaarden.  Meer info vindt u hier .

Wat is het wettelijk kader voor de kmo-portefeuille?

U vindt verdere toelichting over het wettelijk kader op  deze  pagina van de VLAIO.