Vijf redenen waarom 'onze buitenwereld veranderen' zo aantrekkelijk is

Een hele industrie zit erop gefocust: ons iets laten doen of kiezen dat je fijne gevoelens geeft

Als je er even over nadenkt dan kan je vaststellen dat we voortdurend onze context of buitenwereld aanpassen, willen veranderen zou je kunnen zeggen. Dat zit in hele kleine dingen zoals een bloempotje verzetten omdat het bloempje dan meer licht krijgt of inkopen doen om de koelkast aan te vullen tot en met een discussie aangaan of een ander lief of job zoeken.

Verandering 'doen' we continu. Het is 'willen' dat ons stuurt. Soms willen we onze levensstijl, onze relaties of onze carrière veranderen. We hebben het gevoel dat we vastzitten en dat er iets nieuws nodig is om ons vooruit te helpen. Hier zijn vijf redenen waarom verandering aan 'de buitenkant' zoeken zo verleidelijk is:

  1. Nieuwheid: Mensen zijn van nature nieuwsgierig en zoeken voortdurend naar nieuwe ervaringen. Verandering biedt de mogelijkheid om iets nieuws en opwindends te ervaren. Het kan ons het gevoel geven dat we ons leven verrijken en ons nieuwe perspectieven bieden.

  2. Comfortzone: Hoewel onze comfortzone ons een gevoel van veiligheid en bekendheid biedt, kan het ons ook beperken. Verandering biedt de mogelijkheid om uit deze zone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het kan ons helpen te groeien en te evolueren als persoon.

  3. Vergelijking met anderen: We leven in een maatschappij waarin we voortdurend worden blootgesteld aan de successen en prestaties van anderen. Dit kan ons ontevreden maken met ons eigen leven en ons motiveren om verandering na te streven om onze situatie te verbeteren.

  4. Externe druk: Soms kan externe druk ons ertoe dwingen om verandering na te streven. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als we onze baan verliezen of als onze relaties falen. Deze situaties kunnen ons dwingen om ons leven opnieuw te evalueren en verandering na te streven om onze situatie te verbeteren.

  5. Onzekerheid: Verandering kan ook voortkomen uit onzekerheid over onze toekomst. Het leven is onvoorspelbaar en soms kan verandering ons het gevoel geven dat we meer controle hebben over onze situatie. Het kan ons helpen ons voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen en ons zelfvertrouwen vergroten.

Hoewel verandering aan de buitenkant verleidelijk is, zal ze vaak ontoereikend zijn. Het nieuwe zwembad in de tuin zorgt niet noodzakelijk voor blijvend meer plezier tussen de bewoners... De verandering die een blijvend effect heeft op onze innerlijke wereld komt van binnenuit. Het aanpakken van onze patronen en het begrijpen van onze innerlijke motivaties is cruciaal voor het creëren van een duurzame en bevredigende verandering in ons leven.

Laat het comfort 'verandering zoeken in de buitenwereld' eens los! Of zie wat het jou echt brengt vanbinnen. Het Traject Innerlijk Leiderschap is een ideale toegangspoort tot transformerend bezig zijn met jezelf, met je binnenkant eens een 'oppoetsbeurt' te geven.

Aanmelden om een reactie achter te laten