Dirk De Ryck

Regio Heist-op-den-Berg


Dirk De Ryck loopbaanbegeleiding coach in de natuur Heist-op-den-Berg

Dirk De Ryck

SAMENERUIT – Berthoutlaan 9, 2220 Heist-op-den-Berg
onthaalgebouw De Averegten – Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg (Hallaar)
dirk@nextstepcoaching.be 
0475 28 40 20
"Waar je gaat, daar ben je" 

Wie is Dirk De Ryck?

Samen met mensen op pad gaan, samen zoeken naar wat anderen nodig hebben opdat ze kleine of grotere stappen vooruit zetten richting hun waarden en doelen in werk en leven.


Binnen mijn deeltijdse job bij het ‘Centrum voor Algemeen Welzijn’ doe ik individuele- en groepsbegeleidingen. Sinds geruime tijd bied ik ook coaching aan. Ik wil, op vraag en op maat van de klant, mijn uitgebreide ervaring en kennis inzetten. Dit kan ondermeer door hen in en met de natuur te begeleiden. Ik ondersteun daarmee mensen in hun veranderingsproces.


Na een 15-tal jaren in het werkveld zocht ik voor mezelf een nieuwe uitdaging , een ander pad. Een pad dat beter zou passen bij mijn talenten en kwaliteiten. De zoektocht, nieuwsgierigheid en leergierigheid zette me aan tot heroriëntering. Ik studeerde daarna af als ‘Bachelor in de Gezinswetenschappen’ en ik volgde tal van opleidingen waaronder methodieken van bemiddeling, oplossingsgericht werken en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze werkvormen zijn doorweven in het traject van de (loopbaan)begeleidingen.


Als loopbaancoach ga ik samen met mensen op zoek naar hun talenten en kwaliteiten. Samen brengen we loopbaandoelen en sterktes in kaart en stippelen we de weg uit om die doelen in haalbare stappen te bereiken. Het resultaat? Je ontdekt waar je naartoe wilt en wat je moet doen om er te geraken. Zo voel je je competenter in je job of onderneming en vind je meer plezier in je werk.


Moeilijke dingen, pijn en belemmeringen zijn inherent aan het leven. Wandelen in de natuur en stilstaan bij wat er is geeft iemand terug ruimte om er mee verder te kunnen. Als coach in de natuur wil ik mensen hierbij ondersteunen. De natuur draagt bij tot het verhogen van iemands veerkracht. Ik ben van mening dat de natuur ons helpt om (terug) verbinding te vinden met jezelf, met je gevoel. Samen in en met de natuur vinden we wat waardevol is. Dat doen we stap voor stap en doelgericht. Stilstaan bij wat er is, en bewegen naar wat er mogelijk is…


Het is boeiend om te zien hoe mensen daardoor positief in verandering gaan.

> Maak een afspraak

Deze coachees waren alvast tevreden!

Een aangename ervaring die rust bracht, ook al was dat soms ‘gecoached zoeken’. Het traject bood handvaten om tot inzicht en kleine, duurzame stapjes te komen.


T.S.

Ik vond de loopbaanbegeleiding een “ware verademing in de natuur” om een realistisch beeld te krijgen van de huidige situatie waarin ik vastliep en mijn potentiële mogelijkheden en competenties hierin. 

Ratio en voelen (via oefeningen in de natuur en metaforen) kwamen terug op 1 lijn. Gevolg: meer innerlijke rust, ademruimte en meer zachtheid voor mezelf. 


H.L.

De loopbaanbegeleiding ‘coachen in de natuur’ was voor mij de ideale manier van werken. Het bracht me tot inzichten maar daar bleef het niet bij. Het gaf me energie en heel veel kracht. Ik voel me sterk en kreeg meer vertrouwen in mezelf. 


A.K.


> Maak een afspraak